Oud-minister Marja van Bijsterveldt in Den Hoorn van de weg geramd door vluchtende inbrekers

DEN HOORN - Oud-minister Marja van Bijsterveldt is vrijdagavond op de Rijksstraatweg in Den Hoorn aan de dood ontsnapt. Zij zat in de auto die door vier vluchtende inbrekers van de weg werd gereden en in een sloot belandde.

'Aan het bijkomen van 'n frontale botsing met een vluchtauto met 4 criminelen', twittert de CDA-politica. De 4 mannen waren na een inbraak in Schipluiden op de vlucht geslagen voor de politie. Bij de botsing was ook een politiewagen betrokken.   

De 3 auto's waren flink beschadigd, maar niemand raakte gewond, ook de oud-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap niet. 'Dankzij beschermengel en @bmw #dankbaar', twittert ze.

Sloot

De 4 inbrekers sprongen na de botsing in de sloot om aan de politie te ontkomen. Zij werden opgespoord met behulp van een helikopter en politiehonden en zijn alle 4 aangehouden. Een van hen moest naar het ziekenhuis met onderkoelingverschijnselen.

Van Bijsterveldt is tegenwoordig onder meer directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds en voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging.

Deel dit artikel: