Aanhoudingen in Gouda tijdens Sint intocht voor het oog van Omroep West

DEN HAAG - Een aantal demonstranten dat zaterdag bij het stadhuis van Gouda een anti-zwarte pieten geluid wilde laten horen, is voor de camera van Omroep West opgepakt.

Verslaggever Mark Kool, die de feestelijke intocht in de Goudse binnenstad voor tv vastlegde, stond een aantal demonstranten te interviewen toen de politie ingreep. De demonstranten werden door de politie meegenomen.

Mark Kool: “Omdat we van alle facetten verslag willen doen, van feest en protest, stond ik in dit geval met tegenstanders van Zwarte Piet te praten. Het ging om mensen die duidelijk een anti-zwarte pieten mening hadden. De politie was van oordeel dat zij als demonstranten niet bij het stadhuis hadden mogen komen, maar op de afgesproken plekken hadden moeten demonstreren. Voor het oog van de camera werden ze afgevoerd.'

60 aanhoudingen

Bij de intocht zijn zaterdag in totaal zestig mensen aangehouden. Dat meldde burgemeester Milo Schoenmaker op een persconferentie. Of het gaat om voor- of tegenstanders van Zwarte Piet kon Schoenmaker niet zeggen.De burgemeester zei 'teleurgesteld' te zijn over incidenten en noemde de sfeer die daardoor ontstond 'grimmig'.

Deel dit artikel: