Dag 2 reconstructie moord Edward Mink bij dierenwinkel 4-animals in Rijswijk

RIJSWIJK - Het Openbaar Ministerie begint woensdag aan dag 2 van de reconstructie van de moord op Edward Mink. Die zal plaatsvinden bij de dierenwinkel 4-animals op de Sionsweg in Rijswijk. Mink was eigenaar van deze zaak die gespecialiseerd is in exotische vogels.

De 42-jarige Mink werd op 20 maart van dit jaar dood gevonden in zijn huis aan de Zwanebloem in Den Hoorn. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Na de moord werden drie verdachten aangehouden. Onder hen de vriendin en een vriend van Mink. De vriendin, Linda B, is inmiddels op vrije voeten. Er was te weinig bewijs om haar vast te houden. Desondanks blijft B. wel verdachte in deze zaak.

Observatieruimte

Ondanks de aanhouding van de 3 verdachten is er ook na 8 maanden nog geen doorbraak in het onderzoek. De reconstructie kan volgens het Openbaar Ministerie meer helderheid geven.

Dinsdag, tijdens de eerste dag van de reconstructie, werden bij de voormalige woning van Mink scènes nagespeeld die plaats zouden hebben gevonden op de avond van de moord. Alles is met camera’s opgenomen en door de opsporingsinstanties en verdediging van de verdachten gelijk bekeken in een observatieruimte. Ook was 1 van de verdachten en getuigen in de zaak aanwezig bij het onderzoek.

Meer over dit onderwerp:
den hoornedward minkreconstructie
Deel dit artikel: