Stations in Boskoop, Hazerswoude, Waddinxveen en Zoeterwoude op lijst nieuwe stations van staatssecretaris Mansveld

Spoorrails
Spoorrails
BOSKOOP - Boskoop Snijdelwijk, Hazerswoude Koudekerk, Waddinxveen Zuid en Zoeterwoude Meerburg. Voor 2028 staan deze treinstations, samen met nog 17 andere, op de shortlist van staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastrutuur (PvdA). Dat staat in een brief die zij stuurde naar de Tweede Kamer, dat meldt de krant Metro.
In totaal zouden er in 2028 dus 21 stations in Nederland bij moeten zijn. Of al deze stations er daadwerkelijk komen hangt af van 3 factoren. De financiering moet rond zijn, de halte moet in het spoorboekje passen en er moeten voldoende mensen in- en uitstappen.
Het staat vast dat station Boskoop Snijdelwijk in 2017 gerealiseerd is. Ook de plannen voor Zoeterwoude Meerburg, Waddinxveen Zuid en Hazerswoude Koudekerk zijn al vergevorderd, er wordt gekeken of de haltes in het spoorboekje passen.

6,5 miljoen per station

Naast deze 21 stations zijn er in Nederland nog 31 wensen voor nieuwe stations. Vanwege de eisen en de planning is de aanleg hiervan pas na 2028 mogelijk. Elk nieuw station krijgt een bijdrage voor de aanleg van maximaal 6,5 miljoen euro uit een speciaal potje.