Ierse Danskampioenschappen dit weekend in Den Haag

DEN HAAG - In Den Haag vinden dit weekend de Ierse Danskampioenschappen voor het Europese Vasteland plaats. Het evenement brengt honderden Ierse dansers vanuit het hele continent en daarbuiten naar de ‘Internationale stad van de Vrede’ om te strijden voor een kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen van 2015 in Montreal, Canada.

Dit jaar doen 250 dansers van 35 dansscholen uit Europa en Azië mee aan de kampioenschappen. Dansers reizen vanuit plaatsen als Taipei, Moskou en Rome naar Den Haag om mee te doen aan dit internationale evenement. 

De verschillende competities worden per leeftijdscategorie gedanst, de jongste zijn jonger dan 7 jaar, de oudsten 21 jaar en ouder. Bij de solo competities wordt er individueel gedanst in zowel de harde- als de zachte schoenen. De groepscompetities laten de traditionele Ierse céilí zien met daarin 8 dansers per groep.

Ierse dansshows

Na de lancering van Riverdance in 1994 veroverde Ierse dans de wereld en werd daardoor ongekend populair. Met de honderden Ierse dansshows die op dit moment de wereld rondreizen, is Ierse dans populairder dan ooit.

Het tweedaagse evenement vindt plaats in Theater aan het Spui in het centrum van Den Haag. De entree bedraagt 8,50 euro.

Deel dit artikel: