De Bonte Koe in Leiden beste café van Zuid-Holland

LEIDEN - De Bonte Koe in Leiden is het hoogst genoteerde Zuid-Hollandse café in de top-100 van Misset Horeca. De ranglijst werd dit jaar voor de 21ste keer samengesteld. Misset Horeca is een nieuwssite voor de horeca.
De Bonte Koe staat in het landelijk klassement op plaats 20, een verbetering van 9 plaatsen ten opzichte van vorig jaar. De Bonte Koe wordt door de jury een 'plaatje van een café' genoemd én het leukste café van Zuid-Holland.
Café Momfer de Mol in Den Haag staat op de 31ste plaats. Het Haagse café wint 1 plaatsje ten opzichte van de top-100 van vorig jaar.

Emmens café op 1

Café Groothuis in Emmen bezet de 1ste plaats in de top-100 en mag zich een jaar lang het beste café van Nederland noemen. Het is het 1ste Drentse café dat er met het goud vandoor gaat. Volgens de jury voltrekt zich in café Groothuis een horecavoorstelling die zijn weerga niet kent. 'Optimale, professionele, vriendelijke en gastvrije horeca voor een breed publiek.’
In juli maakte Misset Horeca al bekend waar het beste terras van Nederland te vinden is. Dat is die van Party- en Waterskicentrum Wollebrand in Honselersdijk.