Pauline Heijkoop gaat verder als eenmansfractie, nadat ze uit D66 Alphen werd gezet

ALPHEN AAN DEN RIJN - Pauline Heijkoop gaat verder als eenmansfractie in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Heijkoop werd maandagavond uit de fractie van D66 gezet.

'Een gebrekkige communicatie, een gebrek aan inzet en het niet houden aan afspraken zijn de redenen voor haar vertrek uit de fractie', vertelde fractievoorzitter Inge Prins maandagavond tegen Omroep West.

Heijkoop zegt alleen verder te gaan, omdat ze een geluid uit Boskoop wil laten klinken in de fusiegemeente Alphen aan den Rijn. 'Ik ga me sterk maken voor Boskoopse zaken zoals een goede invulling van het monumentale Boskoopse gemeentehuis', schrijft Heijkoop in een persverklaring.

Verklaring getekend

Heijkoop stond als nummer 2 op de D66-lijst voor de verkiezingen van Alphen aan den Rijn vorig jaar. Ze kreeg 390 stemmen.

Volgens D66 heeft Heijkoop een verklaring getekend waarin staat dat ze de zetel weer aan D66 beschikbaar stelt in het geval ze niet langer deel uit maakt van de fractie.'Aan deze afspraak heeft Heijkoop zich dus niet gehouden. Dat betreuren wij', zegt fractievoorzitter Prins.

Ruzie met Wil Verschuur

Volgens Prins heeft het vertrek niets te maken met de ruzie die Heijkoop met Wil Verschuur had. Verschuur is door de rechter veroordeeld voor het beledigen van Heijkoop.

 

Deel dit artikel: