Kunstenaar Delftse 'ding' is E. Berckley, maar wie is dat? Maker nog steeds onvindbaar

DELFT - Ene E. Berckley is de maker van het mysterieuze Delftse 'ding': het nogal abstracte kunstwerk op de kruising van de Gasthuislaan en de Bastiaanpoort dat de fantasie van de Delftenaren op hol brengt. Na berichten bij Omroep West over het mysterieuze kunstwerk, zijn de medewerkers van de Kunstwacht gaan zoeken in hun archief, waar zij de naam E. Berckley vonden. Maar wie dat is?

De Kunstwacht onderhoudt kunstwerken in de openbare ruimte. Toch behoorde het Delftse 'ding' tot voor kort niet tot de portefeuille van de Kunstwacht. 'Tot nu toe gingen we er vanuit dat het niet van de gemeente was, maar van de V&D', legt woordvoerder Niels Secker uit. Het kunstwerk stond daarom niet op de onderhoudslijsten van de gemeente Delft.

LEES OOK: Het mysterie van het Delftse 'ding': wat is toch dat kunstwerk op de Gasthuislaan?

Toen bleek dat niet de V&D, maar de gemeente eigenaar is van het aparte kunstwerk ging de Kunstwacht aan de slag. Secker: 'We hebben er gisteren aardig wat tijd aan besteed en op internet gezocht, maar meer dan de naam van de kunstenaar en het jaar waarin de sculptuur geplaatst is (1980) hebben we niet kunnen vinden.' De titel van het kunstwerk is dus ook onbekend.

Wie is E. Berckley?

De vraag blijft: Wie is  E. Berckley en wat stelt zijn of haar kunstwerk voor? Wie meer weet kan mailen naar online@omroepwest.nl!

UPDATE: Niet E. Berckley, maar Edward Barker is de kunstenaar van 'ding'. 
 

 

 

Meer over dit onderwerp:
Delfts ding kunstenaar Kunstwacht E. Berckly
Deel dit artikel: