Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn uit voorzorg gesloten vanwege vogelgriepmaatregelen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vogelpark Avifauna is donderdag gesloten voor publiek. Na overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het park besloten de deuren voorlopig te sluiten in verband met de geldende maatregelen tegen vogelgriep. De vogels in het park zijn overigens niet ziek.
Voor heel Nederland geldt dat publiek niet in de buurt van vogels mag komen zonder 'fysieke afscheiding', zo liet de NVWA weten. Een kooi is dat niet. Daar komt bij dat Avifauna binnen een straal van 10 kilometer van Langeraar ligt. Daar werd eerder vogelgriep geconstateerd en daarom gelden binnen de straal van 10 kilometer allerlei maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.  
Avifauna blijft 30 dagen gesloten, gemeten vanaf 23 november. Dat betekent dat het vogelpark vooralsnog op 23 december weer open gaat. Het restaurant en de speeltuin bij Avifauna zijn nog wel geopend. 'Gelukkig is het winterseizoen en hoeven we geen schoolkinderen teleur te stellen met de sluiting', aldus de woordvoerster.

Overleg met ministerie

Avifauna overlegt met het ministerie van Economische Zaken over de ontstane situatie. Vorige week zei het vogelpark nog gewoon open te kunnen blijven, ondanks de vogelgriep.