Eindelijk nieuw gemeentewapen voor Alphen aan den Rijn na spelfout

ALPHEN AAN DEN RIJN - De nieuwe fusiegemeente Alphen aan den Rijn heeft eindelijk een nieuw wapen. De onthulling ervan liet een paar maanden op zich wachten, omdat er in 1ste instantie een spelfout was gemaakt, meldt Alphen Stad FM/TV.

In het oorspronkelijke besluit van de regering was de naam van de gemeente verkeerd gespeld, er stond Alphen aan de Rijn geschreven, in plaats van Alphen aan den Rijn. 'Dus ze hebben dat met het schaamrood op de kaken opnieuw gemaakt', zegt scheidend burgemeester Tjerk Bruinsma.

Bruinsma (PvdA) kan daar overigens over meepraten. Na zijn benoeming als waarnemend burgemeester schreef hij vorig jaar op Twitter: 'Prima gesprek gehad met de vertrouwenscommissie van Alphen aan de Rijn. Op 01-01-2014 wordt ik er wnd. burgemeester. Prachtige uitdaging.'

Plasterk blundert ook

Minister Ronald Plasterk liet 2 weken geleden op Twitter ook doorschemeren ook niet helemaal op de hoogte te zijn van de juiste spelling: 'Mevrouw Liesbeth Spies is de nieuwe burgemeester van Alphen aan de Rijn. Gefeliciteerd! ' Plasterk werd door veel fanatieke volgers op de vingers getikt.

Inmiddels staat Alphen aan den Rijn goed geschreven op het nieuwe wapen, dat donderdagavond werd onthuld tijdens een gemeenteraadsvergadering. Het bestaat onder meer uit een ster, het voormalige wapen van Alphen en Rijnwoude, een strook met water en de burcht in Boskoop.

Nieuwe burgemeester

Op 15 december wordt de nieuwe burgemeester, oud-minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA), officieel benoemd in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Momenteel is zij nog waarnemend burgemeester in de gemeente Stichtse Vecht, in Utrecht.

Deel dit artikel: