Bijna 1500 inwoners van Gouda Noord hebben de petitie 'Gouda Noord zoals het Hoort' getekend

GOUDA - Bijna 1500 inwoners van Gouda Noord hebben de petitie ‘Gouda Noord zoals het Hoort’ al getekend. De bewoners hebben de petitie gestart omdat ze tegen het grote islamitische centrum El-Wahda zijn. Het centrum zou plek bieden aan ongeveer 1500 bezoekers.
Volgens Edward Uittenbroek, initiatiefnemer van de petitie, gaat het er niet om dat het een islamitisch centrum is, maar om het feit dat het een vekeerschaos gaat worden. Uittenbroek: 'We hebben al voetbalverenigingen hier, sportverenigingen, 5 scholen. We hebben nu al verkeersproblemen in verband met alle activiteiten die er zijn. Hier is gewoon de ruimte niet om zoiets groots in te passen'.
Daarnaast is de Groen van Prinsterersingel waar de Prins Willem Alexanderkazerne aan ligt, volgens Uittenbroek nu al een gevaarlijke weg. De gemeente Gouda geeft aan op dit moment een onderzoek te doen naar de verkeerssituatie. Eind januari hebben ze hier de resultaten van. 

Islamitisch centrum op Prins Willem Alexanderkazerne

Het islamitische centrum zou zich graag op het terrein van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne aan de Groen van Prinsterersingel willen vestigen. Maar ook De Ark, een school voor moeilijk lerende kinderen en Gemiva de gehandicaptenzorg zouden graag op het terrein van de kazerne willen zitten. De gemeente zou graag alle 3 de organisaties op het terrein willen vestigen.
Dit is voor 'Gouda Noord zoals het Hoort' echt geen optie. Daarnaast vinden zij dat de gemeente veel meer duidelijkheid moet geven en de buurt moet betrekken bij de beslissingen over de bestemming van de Prins Willem Alexanderkazerne.