Middelbare school Aloysius College in Den Haag gered

DEN HAAG - Het Aloysius College in Den Haag is gered. Het schoolbestuur van de vermaarde middelbare school omarmt een reddingsplan van de Stichting 'het AC gaat door'. Dat bevestigt Hans Leijh, voorzitter van het bestuur van de Haagse school.

In oktober werd bekend dat het Aloysius College dicht moet, omdat de school financieel niet meer levensvatbaar is. Het AC, zoals de school in de volksmond heet, kampt met dalende leerlingaantallen en een negatief imago.

Tegen de voorgenomen sluiting ontstond veel verzet. Personeel en leerlingen, de medezeggenschapsraad, de ouderraad, de Stichting oud-leerlingen (OLAC), de stichting Vrienden van het Aloysius College en de Club van Honderd verenigden zich in Platform AC, dat zich hard maakte voor het openhouden van de school.

Reddingsplan

Afgelopen maandag presenteerde het platform, dat nu de Stichting 'het AC gaat door' heet, een reddingsplan voor de school. Daarin staat een nieuwe onderwijsvisie voor de komende jaren. Zo moet het AC een 'brede school' moet worden, waar de hele wijk welkom is.

Ook moet het onderwijsniveau op de school omhoog. De stichting wil met een publiciteitscampagne het imago van de school verbeteren, zodat weer meer nieuwe leerlingen zich aanmelden. Op dit moment heeft het AC ruim 700 leerlingen.

Stichting: AC samen met schoolbestuur weer levensvatbaar maken

De stichting is 'enorm trots op dit resultaat', zegt voorzitter Monica Winnubst. Waarom lukt een groep mensen die het AC een warm hart toedraagt wel een reddingsplan op te stellen en het schoolbestuur niet? Winnubst: 'Het schoolbestuur had in eerste instantie meer kunnen doen, maar als de nood aan de man is gaan er deuren open die eerst gesloten bleven.'

Winnubst heeft 'veel respect voor het schoolbestuur dat ze ons plan omarmen. We moeten nu samen met het bestuur hard gaan werken om het AC weer levensvatbaar te krijgen.' De komende weken moet duidelijk worden hoe de doorstart precies vorm gaat krijgen.

Deel dit artikel: