De Vloek demonstreert met afgeplakte monden tegen verbod demonstratie

DEN HAAG - Sympathisanten van de Scheveningse vrijplaats De Vloek demonstreerden zaterdagmiddag met hun monden afgeplakt. De rechter had een demonstratie in het centrum van Den Haag verboden. Uit protest verzamelden de sympathisanten zich op het Kerkplein in Den Haag voor een 'niet-demonstratie'.

'Samen komen op het Kerkplein is niet verboden, maar het demonstreren wel', aldus activist en woordvoerder van De Vloek Kwinten Keesmaat.'Het demonstreren wordt ons onmogelijk gemaakt en dat zullen we dan ook laten zien'.

De demonstranten wilden zaterdag dwars door de Haagse binnenstad lopen, onder meer langs de plek van het voormalige krakersbolwerk De Blauwe Aanslag en het hoofdkantoor van het CDA. De Haagse burgemeester Van Aartsen vreesde voor 'wanordelijkheden' in het centrum en de Schilderswijk.

Ontruiming en sloop van de vrijplaats

De sympathisanten van De Vloek wilden demonstreren tegen de ontruiming en sloop van de vrijplaats. De plek in de Scheveningse haven biedt al ruim 12 jaar ruimte aan onder meer kunstenaars en sociaal-culturele activiteiten.

De vrijplaats moet plaatsmaken voor een nieuw zeilcentrum. De gemeente heeft de datum dat De Vloek leeg opgeleverd moet worden nu gesteld op 1 april 2015.

Deel dit artikel: