Grote zorgen om constructiefouten bij flats in Den Haag

Bewoners de dupe van constructiefout bij flatgebouw Escamp aan de Haagse Leyweg
Bewoners de dupe van constructiefout bij flatgebouw Escamp aan de Haagse Leyweg
DEN HAAG - D66 en CDA in de Haagse gemeenteraad maken zich grote zorgen over de veiligheid van Haagse flats. De reden is een bouwtechnisch onderzoek naar de staat van balkons en galerijen van een flat aan de Leyweg in Den Haag. Daaruit blijkt dat er in de jaren '60 fouten zijn gemaakt bij de bouw.
Aanleiding voor het onderzoek is het deels instorten van galerijen in een soortgelijke flat in Leeuwarden in 2011. De fouten die in Den Haag zijn gevonden, moeten volgens het onderzoek binnen afzienbare tijd worden aangepakt.
D66 en het CDA willen nu weten hoeveel van dit soort flats er staan in Den Haag. Ook vragen de partijen zich af welke rol de gemeente kan spelen bij het verhelpen van de constructiefouten. Grootschalige renovatie is namelijk duur en veel Verenigingen van Eigenaren kunnen dit niet betalen.

'Snel ingrijpen noodzakelijk'

CDA-raadslid Michel Rogier zegt ook dat als er niet snel wordt ingegrepen, mensen wellicht gaan zoeken naar tijdelijke oplossingen, wat kan leiden tot onveilige situaties. Zijn collega Robert van Asten van D66 zegt: 'Alleen al in het stadsdeel Escamp staan tientallen grote jaren '60 flats. Hoe veilig is de constructie daarvan? '
Wanneer burgemeester en wethouders de informatie hebben is niet bekend.