Kinderachtig! 4 jongens stelen pizza’s uit scooter van bezorger

DEN HAAG - Een hele kinderachtige diefstal in Den Haag: 4 jongens lokken een pizzabezorger met een valse bestelling naar een flat en stelen daar het eten uit de bak van zijn scooter. Ze doen dit onder het oog van de camera. Die beelden zijn dinsdag getoond in het opsporingsprogramma Team West.

Begin oktober heeft de bezorger 2 bestellingen bij zich in zijn scooter. De eerste moet hij bezorgen bij een flat aan de Van Geenstraat. Als hij aankomt houdt een jongen de deur voor hem open, omdat de bel kapot zou zijn. De bezorger gaat naar het opgegeven adres en daar blijkt dat niemand pizza heeft besteld. Als hij weer bij zijn scooter komt, is de complete volgende bestelling uit de bak gestolen.

Op bewakingsbeelden is te zien dat de diefstal een vooropgezet plan is. Terwijl de ‘behulpzame’ jongen de deur openhoudt, staan er 3 andere jongens te wachten in een gangetje naast de toegangshal. Terwijl de bezorger op de lift wacht, lopen 2 van hen naar buiten. Als de kust veilig is, halen ze het eten uit de bak op de scooter. De 2 andere jongens doen de deur weer open en met het eten rennen ze naar binnen.

Tips

De dieven staan goed op de camerabeelden. Herkent u ze? Laat het de politie dan weten via 0800-6070 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  Het item uit Team West is hieronder te zien.

Deel dit artikel: