Instellingen

Gemeente Zoetermeer zit in de maag met nieuwe feesten in Club NoLimit en Club Magnum

Archief
Archief © Discotheek
ZOETERMEER - De gemeente Zoetermeer zit in haar maag met nieuwe feesten in de uitgaansgelegenheden Club NoLimit en Club Magnum in de stad. Komend weekeinde staan er, zo blijkt nu, opnieuw hippe feesten op het programma, terwijl afgelopen weekeinde een feest in Club NoLimit op het laatste moment werd verboden. Burgemeester Charlie Aptroot liet maandag weten dat hij bang was voor ongeregeldheden.
Zoetermeer beraadt zich op 'juridische maatregelen', maar nu blijkt dat het onzeker is of deze al dit weekeinde tot uitvoering kunnen komen. ‘We willen zorgvuldig kijken’, aldus een woordvoerder. Daarmee is onduidelijk of de feesten deze zaterdag al dan niet worden verboden, want de gemeente wil daarvoor een goede juridische basis hebben.

LEES OOK: Club NoLimit kreeg vrijdag pas bericht van gemeente Zoetermeer: Dit feest willen we niet in onze gemeente

In een brief aan de gemeenteraad gaf burgemeester Aptroot eerder uitleg over het sluiten van Club No Limit afgelopen weekeinde. In en rond de danceclub hadden volgens de burgemeester de afgelopen tijd in totaal '15 incidenten met geweld, bedreiging en overlast plaatsgevonden'. De uitbater had een tijdje geleden al een laatste waarschuwing gehad.

Weer 'incidenten met geweld'

Vrijdag ging het weer mis in de buurt van NoLimit. Er zouden 'verschillende incidenten met geweld' zijn geweest. De gemeente Zoetermeer liet weten ook Club Magnum op de korrel te hebben. Daar ging het eerder ook mis. Ibrahim, eigenaar Club Magnum zegt tegen Omroep West dat het allemaal wel meevalt wat er in zijn uitgaansgelegenheid gebeurt. Hij bevestigt voor dit weekeinde nog geen verbod op feesten te hebben ontvangen.
Dat Club Magnum onlangs een weekeinde dicht moest, kwam volgens de eigenaar 'omdat de garderobe niet geschikt was'. 'Dat verbod bleef zolang wij de garderobe niet ruimer hadden gemaakt. Dat hebben we aangepast en de entree ruimer gemaakt. We zijn zeker niet dicht gegaan omdat ik een probleem veroorzaakt had. Allemaal niet waar. Ik ben een ondernemer die via de horeca zijn geld probeert te verdienen, dat ik gasten heb die het voor mij en anderen verpesten, daar kan ik niets aan doen.'
De eigenaar van Club NoLimit was niet voor een toelichting bereikbaar.