Oud-medewerkster Archeon doet boekje open over seksuele intimidatie : 'Alles is waar en nog erger'

ALPHEN AAN DEN RIJN - De berichten over seksuele intimidatie en (non-)verbaal geweld bij archeologisch themapark Archeon kloppen. Dat zegt Lizan ten Have, oud-medewerkster bij Archeon.

De directeur van het themapark in Alphen aan den Rijn is in opspraak geraakt na beschuldigingen die staan in een brief van vakbond FNV Recreatie. De brief kwam woensdag via Omroep West naar buiten. Dat ze haar verhaal in het openbaar wil vertellen is opmerkelijk. Veel mensen die Omroep West heeft gesproken willen liever anoniem blijven, omdat ze bang zijn voor vergeldingsacties van de directeur.

Lizan ten Have is 6 jaar werkzaam geweest bij Archeon. ‘Alles wat er is geschreven is waar, en nog veel erger. Ik kan er wel een boek over schrijven.’ Toen Ten Have bij het Archeon wegging in 2008 was ze er helemaal klaar mee. ‘Ik ging eraan onderdoor en dit lag vooral aan het beleid van de directeur.’

Hoop op verandering

In de tijd dat Ten Have bij Archeon werkte heeft ze zelf ervaren en gezien dat de directeur mensen uitschold, angst zaaide en fysiek geweld gebruikte zoals schoppen. Ze is blij dat ‘de dag is gekomen waarin recht wordt gedaan. Ik heb goede hoop dat er dingen gaan veranderen.’ 

De directeur van Archeon wil ook op deze aantijgingen niet reageren. Hij verwijst desgevraagd naar de persverklaring die hij eerder heeft gegeven en wil het daar bij laten.

Meer over dit onderwerp:
ALPHEN AAN DEN RIJN
Deel dit artikel: