Drama voor Hagenaar Romeo Castelen op WK clubs

Castelen tijdens RKC - Cambuur
Castelen tijdens RKC - Cambuur
DEN HAAG - Romeo Castelen is zaterdag met Western Sydney Wanderers een krachtmeting met Real Madrid misgelopen. De Aziatische kampioen was lang op weg naar een plek in de halve finale van het WK voor clubs, maar moest tegen het Mexicaanse Cruz Azul vlak voor tijd de gelijkmaker incasseren. In de verlenging ging Western Sydney Wanderers met 9 spelers onderuit (3-1).
Voormalig ADO Den Haag-speler Castelen had een basisplaats bij de Australische club en zag Iacopo La Rocca de score openen in Rabat, waar de regen met bakken uit de hemel kwam. De Haagse oud-international werd in de 78e minuut gewisseld nadat ploeggenoot Matthew Spiranovic met rood uit het veld was gestuurd. Castelen, die dit seizoen overstapte naar Sydney, zag vanaf de bank hoe Gerardo Torrado de stand in de 89e minuut uit een strafschop gelijk trok.
In de verlenging werd ook Nikolai Topor-Stanley uit het veld gestuurd en gingen de 'Aussies' onderuit, door doelpunten van Mariano Pavone en opnieuw Torrado (strafschop). De Mexicaanse club Cruz Azul staat in de halve finale tegenover Real Madrid, de andere halve finale gaat tussen Auckland City en San Lorenzo.