ME ingezet om actievoerders uit leegstaand pand op Haagse Stationsweg te halen

DEN HAAG - Sympathisanten van 'Vrijplaats de Vloek' hebben zojuist het oude pand van het Belastingkantoor aan de Stationsweg in Den Haag gekraakt. De Mobiele Eenheid (ME) heeft inmiddels enkele actievoerders aangehouden.

Een grote groep demonstranten staat voor het leegstaande pand op de Stationsweg en een deel is binnen weten te komen en heeft op de bovenste verdieping een spandoek opgehangen met de tekst: 'Vrijplaats De Vloek moet blijven'. De ME is begonnen om eerst de actoevoerders die voor het pand staan weg te krijgen. Ondertussen worden zij vanaf het dak van het gebouw bekogeld.

De aangehouden demonstranten worden een bus van de HTM afgevoerd. Niet alle aanhoudingen verlopen zonder slag of stoot. Wie niet meewerkt wordt door een groep van agenten naar de bus gedragen. Ondertussen is een deel van de Stationsweg afgesloten.

Sympathisanten van 'Vrijplaats de Vloek' hebben aangekondigd 3 dagen protestacties te voeren tegen de dreigende sluiting van vrijplaatsen en andere 'autonome ruimtes' in Den Haag. De Vloek moet van de gemeente begin april leeg zijn. De aftrap voor de actiedagen werd op Tweede Kerstdag gegeven met een demonstratie op het Kerkplein in de Haagse binnenstad. Zaterdag gaan actievoerders de stad in om hun standpunt duidelijk te maken. Zondag worden de actiedagen afgesloten met weer een demonstratie.

Deel dit artikel: