40 aanhoudingen bij ontruiming gekraakt Haags belastingkantoor

DEN HAAG - De politie heeft zaterdagavond 40 krakers aangehouden die het voormalige belastingkantoor aan de Stationsweg in Den Haag hadden bezet.

'De actie had als doel om een nieuw sociaal centrum te openen in Den Haag', vertelt woordvoerder Kwinten Keesmaat namens de krakers. 'Bij de ontruiming hield de politie zich niet aan de richtlijnen van het Openbaar Ministerie, waarin staat dat de eigenaar eerst aangifte moet doen en dat de krakers de mogelijkheid moeten hebben om eerst de grond voor ontruiming te laten toetsen bij de rechter.'

De politie zette een deel van de Stationstraat af waarna zij een groep krakers voor de deur aanhield. Vervolgens zaagde agenten de deur open en ging de mobiele eenheid met honden naar binnen. Hier arresteerde zij nog eens een groep krakers. De politie heeft enkele van de krakers inmiddels al weer vrijgelaten.

Sympathisanten van 'Vrijplaats de Vloek' hebben aangekondigd 3 dagen protestacties te voeren tegen de dreigende sluiting van vrijplaatsen en andere 'autonome ruimtes' in Den Haag. De Vloek moet van de gemeente begin april leeg zijn.

Deel dit artikel: