Deadline bijna verstreken; overname ADO Den Haag door Chinezen lijkt mislukt

Hui Wang
Hui Wang © Jim van der Deijl
DEN HAAG - De overname van ADO Den Haag door het Chinese bedrijf United Vansen lijkt mislukt. De deadline voor de betaling van de aandelen is 1 januari en nog altijd is er geen geld gestort door de Chinezen. Grootaandeelhouder Van Der Kallen heeft inmiddels gesprekken gevoerd met een andere overnamekandidaat.
Alles wijst er op dat het geld voor de overname, ruim 8 miljoen euro, niet op tijd op de rekening staat van grootaandeelhouder Mark van der Kallen. Van der Kallen heeft eerder aangegeven dat 31 december 2014 de uiterste betalingsdatum is en als het geld er dan nog niet is hij definitief de stekker uit de deal trekt. Die uitspraak deed hij in TV West Sport nadat de deadline voor de betaling al meerdere keren was verschoven om United Vansen meer tijd te geven. Van der Kallen wil nu nog niet reageren maar komt de komende dagen via Omroep West met een statement over de overname die dus niet door lijkt te gaan.
Medio december was de leiding van ADO Den Haag nog positief gestemd over de overname en de plannen van United Vansen. Interim-directeur Maarten Fontein had een persoonlijk onderhoud met de beoogd eigenaar van ADO, Hui Wang, en benadrukte na dat gesprek dat het slechts een kwestie van dagen zou zijn dat het geld zou worden overgemaakt. Ook bevestigde Fontein dat de nieuwe Chinese eigenaar in januari officieel wordt gepresenteerd bij ADO.

Stekker

Met de waarschijnlijk afgeketste deal komt een bizar einde aan een soap die ruim een half jaar heeft geduurd. Sinds de aankondiging van de overnameplannen in juni heeft het Chinese bedrijf al 3 keer de uiterste betalingstermijn overschreden, waardoor twijfels ontstonden over de doorgang van de overname.
Mocht ADO daadwerkelijk niet in handen komen van United Vansen dan is de kans groot dat de club aan een andere partij wordt verkocht. Van der Kallen gaf eerder aan dat 31 december 2014 de uiterste betalingstermijn is en dat hij definitief de stekker uit de deal trekt als het geld er dan nog niet is. Van der Kallen heeft eerder aangegeven dat er nog andere buitenlandse kandidaten zijn die ADO Den Haag willen overnemen, met één van hen heeft hij dus al gesprekken gevoerd.