Ziekenhuizen Leiden, Leiderdorp en Alphen verder onder 1 vlag: de Alrijne Zorggroep

© Alrijne Zorggroep
LEIDERDORP - De fusie van het Diaconessenhuis Leiden en het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn is beklonken. Maandag heeft de raad van bestuur de nieuwe vlag gehesen. De 3 ziekenhuizen vormen sinds 1 januari met de verpleeghuizen Leythenrode in Leiderdorp en Oudshoorn in Alphen aan den Rijn de Alrijne Zorggroep.
Behalve de nieuwe naam verandert er volgens de raad van bestuur weinig. De poliklinieken en de basisziekenhuiszorg blijven in Leiden, Leiderdorp en Alphen. Mogelijk worden patiënten in de toekomst voor specifieke onderzoeken en operaties doorverwezen naar 1 van deze ziekenhuizen. 
De nieuwe organisatie draait jaarlijks een omzet van ruim 300 miljoen euro en heeft in totaal 231 medisch specialisten en bijna 4.000 medewerkers in dienst. Onder de Alrijne Zorggroep vallen Alrijne Ziekenhuis Leiden, Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp en Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn, Alrijne buitenpoli Katwijk, Alrijne buitenpoli Lisse, Alrijne buitenpoli Sassenheim en de verpleeghuizen Leythenrode in Leiderdorp en Oudshoorn in Alphen.