Wake op Spuiplein Den Haag voor slachtoffers Parijs

DEN HAAG - Op het Spuiplein in Den Haag hebben woensdagavond ruim 70 mensen een wake gehouden voor de slachtoffers van de aanslag in Parijs. De aanwezigen waren vooral jonge Fransen. Ook de Franse ambassadeur was erbij.

Er werden kaarsen aangestoken en er waren A4-tjes met de tekst 'Je suis Charlie', ik ben Charlie. 'Ik ben hier om de slachtoffers te herdenken,' zo vertelt een jonge Franse vrouw, 'maar ook om de vrijheid van de pers te ondersteunen.' Ambassadeur Laurent Pic laat weten blij te zijn met de steun vanuit de Nederlandse regering.

Via de Facebookpagina Je suis Charlie werden mensen opgeroepen om lichtjes mee te nemen naar het Spuiplein en op die manier aandacht te vragen voor de vrijheid van meningsuiting. De pagina is aangemaakt de Fransman Vincent Barsacq die in Den Haag woont.

12 doden

Bij de aanslag op de redactie van het satirisch weekblad Charlie Hebdo, vielen woensdag 12 doden en 11 gewonden. 4 gewonden zijn er slecht aan toe, aldus de autoriteiten. Onder de doden zijn de hoofdredacteur en 2 agenten. Bij de Franse ambassade in Den Haag hangt de vlag half stok vanwege de aanslag.

Deel dit artikel: