Burgemeester Van Aartsen laat Franse objecten in Den Haag extra beveiligen

DEN HAAG - Na de aanslag op satirisch weekblad Charlie Hebdo in Parijs is in Den Haag het toezicht op alle Franse objecten verscherpt. Burgemeester Jozias van Aartsen heeft de politie daar direct na de schietpartij opdracht voor gegeven, aldus zijn woordvoerder.

Ook bracht de Haagse burgemeester direct na de aanslag namens de stad Den Haag condoleances over aan de ambassadeur van Frankrijk en heeft hij zijn ‘gevoelens van solidariteit gedeeld’. Bij de aanslag kwamen 12 mensen om het leven.

Volgens de woordvoerder is Van Aartsen zeer onder de indruk van de toespraak van de Franse president die uitgaat van de kracht van de Franse democratie en rechtsstaat.

Haagse burgemeester steunt demonstratie van donderdag

Van Aartsen steunt ook de oproep van het genootschap van burgemeesters om donderdagavond om 18.00 uur een demonstratie te houden als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag van woensdag in Parijs.

De gemeente Den Haag heeft contact gelegd met perscentrum Nieuwspoort om te kijken of dit samen kan worden georganiseerd.

Deel dit artikel: