Instellingen

Musical Awards: Soldaat van Oranje wint publieksprijs

KATWIJK - Bij de uitreiking van de Musical Awards van woensdagavond heeft Soldaat van Oranje, gespeeld in de TheaterHangaar in Katwijk, de publieksprijs voor beste musical gewonnen. Ook vielen drie acteurs uit de regio in de prijzen.
De Haagse Raymonde de Kuyper (Moeder, ik wil bij de revue) won een award voor beste bijrol, Brigitte Heitzer uit Den Haag (Putting it together) won in de categorie beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical en de Zoetermeerse Carlos Puts (Billy Elliot) won een award voor aanstormend talent junior.
Soldaat van Oranje werd dus door het publiek als beste musical uitgekozen. Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema. De musical speelt al vier jaar voor uitverkochte zalen en kreeg de meeste stemmen van het publiek. Meer dan Moeder, Ik Wil Bij De Revue, Billy Elliot, Jersey Boys en Sister Act.

Moeder Ik Wil Bij De Revue grote winnaar

Moeder, Ik Wil Bij De Revu is overigens de grote winnaar geworden van het prijzengala. Hij werd onderscheiden met 5 awards, naast de prijs van De Kuyper onder meer met die voor beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrolspeler (Jon van Eerd en Simone Kleinsma).
Een andere grote winnaar was de musical Billy Elliot. De vakjury bekroonde deze musical 3 keer, onder meer in de categorie Beste grote musical. Daarnaast kreeg Zoetermeerder Carlos Puts (Billy) dus de titel aanstormend talent junior. Martine Bijl won vanwege haar vertaling van Billy Elliot.