Omroep West houdt 1 minuut stilte om 11.00 uur, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag in Parijs

DEN HAAG - De redactie van Omroep West houdt om 11.00 uur 1 minuut stilte, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs. Ook redacties elders in onze provincie, ons land en de wereld doen dat.

We geven daarmee gehoor aan de oproep van journalistenvakbond NVJ, die woensdag opriep tot een minuut stilte, in navolging van de herdenking die in het International Press Centre in Brussel wordt gehouden. Om 18.00 uur zijn er meer herdenkingen, onder andere in Zoetermeer en Leiden en waarschijnlijk ook in Den Haag.

Radio West laat om 11.00 uur stilte horen, TV West zendt om 11.00 uur niet uit en op Omroepwest.nl plaatsen we geen nieuwe berichten. Daarna hervatten we ons werk, en blijven we filmen, opnemen, schrijven, publiceren en uitzenden.

'De enige grenzen van de meningsuiting zijn die van de wet'

Met de minuut stilte spreken de medewerkers van Omroep West hun solidariteit uit aan alle andere journalisten, waar dan ook ter wereld, die zich vanwege hun journalistieke werk niet veilig kunnen voelen. Hoofdredacteur Stéphane Charbonnier, 1 van de vermoorde medewerkers van het tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs, stond voor absolute vrijheid van meningsuiting. 'Als je toegeeft aan de bedreigingen, dan heeft de extremistische minderheid gewonnen', vond hij, 'de enige grenzen van de meningsuiting zijn die van de wet.'

Deel dit artikel: