Hier wordt gedemonstreerd tegen de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs, onder andere bijeenkomsten in Den Haag, Zoetermeer, Gouda en Alphen

DEN HAAG - In vrijwel alle grote gemeenten van Nederland wordt donderdagavond om 18.00 uur gedemonstreerd, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs. Ook in Den Haag, Zoetermeer, Gouda, Delft, Wassenaar, Alphen aan den Rijn en Leiden wordt gedemonstreerd.

Den Haag - Plein

In Den Haag wordt vanaf 18.00 uur op het Plein een minuut stilte in acht genomen. Daarna wordt via perscentrum Nieuwspoort aan de Lange Poten een route gelopen. De definitieve route wordt in de loop van de dag bekend gemaakt. Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) en voorzitter Lex Oomkes van Nieuwspoort houden tijdens de bijeenkomst een toespraak.

Zoetermeer - de Markt

Op de Markt in Zoetermeer wordt een minuut stilte gehouden. Burgemeester Charlie Aptroot (VVD) zal een toespraak houden.

Leiden - Stadhuisplein

Op het Stadhuisplein is een bijeenkomst met burgemeester Henri Lenferink (PvdA). De gemeenten Oegstgeest en Leiderdorp roepen hun inwoners op om ook naar de demonstratie in Leiden te komen.

Gouda - Markt

In Gouda wordt een demonstratie gehouden op de Markt.

Delft - Markt

In Delft wordt voor het stadhuis op de Markt een demonstratie gehouden.

Alphen aan den Rijn - Rijnplein

In Alphen aan den Rijn wordt op het Rijnplein stilgestaan bij de aanslag in Parijs

Wassenaar - Bibliotheek in de Langstraat

In Wassenaar wordt bij de Bibliotheek in de Langstraat stilgestaan bij de aanslag in Parijs. Burgemeester Jan Hoekema (D66) zou daar spreken.

Waddinxveen - Cultuurhuys De Kroon

In Waddinxveen is een bijeenkomst in het Cultuurhuys De Kroon, op Gouweplein 1.

Deel dit artikel: