Burgemeesters in de regio: 'Na aanslag Parijs hebben mensen behoefte samen uiting te geven aan gevoel'

DEN HAAG - Burgemeester Henri Lenferink (PvdA) van Leiden zegt dat de animo in Leiden om mee te doen aan de manifestatie groot is. In Nederland worden meer dan 100 demonstraties gehouden naar aanleiding van de terroristische aanslag op de redactie van het satirsiche tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs.

'Mensen hebben grote behoefte samen te komen om uiting te geven aan gevoel', zei Lenferink bij Studio Haagsche Bluf op Radio West. 'Het is een aanslag tegen de menselijkheid.'

LEES OOK: Hier wordt gedemonstreerd tegen de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs

Ook in Zoetermeer komen om 18.00 uur mensen bij elkaar. Volgens burgemeester Charlie Aptroot leeft de aanslag ook in Zoetermeer. 'De aanslag is gericht tegen de democratie, tegen de vrijheid van meningsuiting. Dit soort extremisten proberen de samenleving te ontwrichten. Dat gaat ze niet lukken. We zijn standvastig.'

Vrijheid van meningsuiting

Volgens burgemeester Milo Schoemaker van Gouda raken deze 12 moorden ons vrije westerlingen nog eens extra omdat ze zijn gepleegd om de vrijheid van meningsuiting en het vrije woord te beschadigen. 'Het vrije woord en onze vrijheid van meningsuiting hebben we hoog in het vaandel.  Als je daaraan raakt, zeg je eigenlijk dat je onze waarden verwerpt.
Dat is binnengekomen.'

De 100 demonstraties in Nederland worden door het hele land gehouden.

Omroep West doet vanaf 17.30 uur live verslag van de demonstraties ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs. Er is daarom een extra lange uitzending van het TV West Nieuws.

Meer over dit onderwerp:
aanslag Parijs
Deel dit artikel: