Sharief Mohamed van de Haagse moskee Anware Mustafa: 'In mijn islam is geen plek voor terroristische daden'

DEN HAAG - 'In mijn islam is geen plek voor terroristische daden.' Dat zegt Sharief Mohamed, secretaris van de moskee Anware Mustafa aan de Herschelstraat in Den Haag donderdag in de radio-uitzending Studio Haagsche Bluf van Radio West.

'Wij veroordelen deze aanslag op de journalisten en cartoonisten van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs', aldus Mohamed.

Hij zegt dat hij bang is dat de terreurdaden alle moslims in een kwaad daglicht stellen. ´Je merkt, ook als ik met gewone verstandige mensen in gesprek ben, dat het moeilijk te begrijpen is dat de islam op verschillende manieren te interpreteren is. Ik maak mensen dan duidelijk dat in mijn islam geen plek is voor dit soort terroristische daden.´

Volgens Mohamed wordt het steeds lastiger mensen daarvan te overtuigen, omdat het keer op keer raak is met aanslagen. ´Het wordt voor de goedwillende moslims steeds moeilijker uitleggen. Maar ik blijf erop hameren dat het om een hele kleine minderheid gaat. De meeste moslims  zijn van goede wil en vredelievend. We zijn de terroristen ook liever kwijt dan rijk´, aldus de secretaris van de Haagse moskee.

Deel dit artikel: