Groene Hart Ziekenhuis in Gouda opent Acute Opname Afdeling voor maag-, darm- en leverpatiënten

GOUDA - Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft maandag een afdeling Acute Opname geopend. De afdeling is bedoeld voor patiënten die met spoed moeten worden opgenomen, omdat ze ernstige klachten hebben die vallen onder de specialismen Interne Geneeskunde en Maag-, Darm- en Leverziekten.

Patiënten kunnen 24 uur per dag worden opgenomen op de Acute Opname Afdeling (AOA) nadat zij via de Spoed Eisende Hulp zijn doorverwezen. De maximale verblijfsduur op de AOA is 48 uur. In die tijd wordt de diagnose gesteld, een behandelplan opgesteld of wordt de patiënt geobserveerd. Daarna wordt de patiënt, zo nodig, overgeplaatst naar een gewone verpleegafdeling.

Met de nieuwe afdeling hoopt het Groene Hart Ziekenhuis dat patiënten sneller naar huis kunnen en dat de druk op de gewone Spoed Eisende Hulp afneemt. 'Door de komst van de Acute Opname Afdeling is de verwachting dat we patiënten vanaf de Spoed Eisende Hulp, sneller de beste zorg kunnen bieden', zegt internist Hans van der Heijden. 'Dit resulteert in een kortere ligduur bij een mogelijke opname. En door de snellere en betere doorstroom van patiënten verwachten we ook dat de wachttijd op de Spoed Eisende Hulp korter wordt.'

Deel dit artikel: