Asbest vrijgekomen bij grote brand in Wateringen; Omwonenden moeten binnen blijven

WATERINGEN - Bij de grote brand in Wateringen in een bedrijfpand aan de Poeldijkseweg is asbest vrijgekomen. Het is nog niet duidelijk hoeveel en waar de asbestdeeltjes terecht zijn gekomen. De gemeenten en de brandweer raden omwonenden van het bedrijf aan voorlopig binnen te blijven.

De brand brak in de nacht van maandag op dinsdag uit in een verf- en behangloods aan de Poeldijkseweg. Het pand is in vlammen opgegaan. De bewoners van het huizenblok aan de Ambachtsweg achter de loods zijn geëvacueerd. De bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen naar de woningen.
 
Bij de brand kwam behoorlijk veel rook vrij en daarom moesten omwonenden ramen en deuren dichthouden. De brandweer had de brand rond 03.30 uur onder controle.

Binnen blijven

De gemeente en de brandweer bekijken nog hoe de asbest opgeruimd moet worden. Bewoners van huizen die in de rook hebben gelegen, maar die niet zijn geëvacueerd moeten voorlopig binnenblijven.

Via de website van gemeente kunnen zij zien wat ze wel en niet moeten doen. 'Daar komt ook op te staan hoe mensen naar hun werk moeten', zegt een woordvoerder van de brandweer.

Deel dit artikel: