'Je koppie gaat eraf mannetje': Haags moslimgezin uit de Schilderswijk met de dood bedreigd

DEN HAAG - Een Haags moslimgezin is de afgelopen week per brief met de dood bedreigd. De briefschrijver zegt de man een kopje kleiner te willen maken als hij niet 'oprot'. Ook dreigt hij zijn huis op te blazen. 'We weten ook hoe we jou gasleiding in jou huis tot ontploffing kunnen brengen, en dan ben niet alleen jij maar ook je vriendinnetje en kinderen de dupe'. De brief wemelt van de spel- en taalfouten.

De aanslagen in Parijs lijken de aanleiding te zijn van het schrijven. 'We weten wat je van plan bent, net als wat jou vriendjes in Parijs hebben aangericht (...) We geven je een kleine week de tijd om even grof gezegd op te rotten, zonder ooit terug te keren. Jullie soort denken dat jullie hier de dienst uit maken, maar jullie zijn ziek in je hoofd.'

Het gezin heeft aangifte gedaan van de bedreiging, zegt een woordvoerder van de politie. De politie neemt de aangifte zeer serieus, maar behandelt deze niet anders dan een willekeurige andere aangifte. 'We gaan er uiteraard meteen mee aan de slag, maar zetten er geen speciaal rechercheteam op ofzo', zegt de politie. De NOS meldt dat het zou gaan om een Syriëganger die zijn straf in vrijheid afwacht. De politie kan dit niet bevestigen.

Groep radicale moslims

De briefschrijver meent dat de Hagenaar banden onderhoudt met een groep Haagse moslims, die door de politie als radicaal wordt beschouwd. Daarom zou de ontvanger een 'koppie kleiner' gemaakt moeten worden. 'Je koppie gaat eraf mannetje', schrijft de bedreiger.

Lees hier de dreigbrief

 

Deel dit artikel: