Haagse moskee geeft gratis biografie van profeet Mohammed weg, om uit te leggen waarom cartoons over hem zo gevoelig liggen

DEN HAAG - De Stichting achter de As-Soennah moskee in Den Haag geeft de biografie van de profeet Mohammed gratis weg aan niet-moslims.Het is een reactie op de cartoons over Mohammed. Die cartoons veroorzaakten veel ophef, nadat ze verschenen in bijvoorbeeld de Deense krant Jyllands-Posten en het satirische weekblad Charlie Hebdo uit Parijs.
Op de redactie van dat tijdschrift werd begin deze maand een aanslag gepleegd. Twaalf mensen kwamen daarbij om het leven.
De stichting achter de Haagse As-Soennah moskee wil met het gratis weggeven van de biografie van de profeet Mohammed duidelijk maken waarom cartoons over hem zo gevoelig liggen. Op de website van de stichting staat dat in het boek 1 en ander is te lezen over  'de ware persoonlijkheid en levensloop van profeet Mohammed'. 

Spotters en sensatiemakers zijn aanstootgevend

'U zult dan ook ontdekken waarom moslims meer van hem houden dan van zichzelf, hun eigen ouders en  kinderen, en waarom het dus ook aanstootgevend is voor hen wanneer hij het doelwit wordt van spotters en sensatiemakers',  aldus de website. Het boek is via diezelfde site te bestellen.
Ook leden van de Tweede Kamer worden door de stichting achter de Haagse As-Soennah moskee nadrukkelijk opgeroepen het boek te bestellen.