'Prinses Amalia kijkt mee op 2 Haagse scholen'

DEN HAAG - In haar zoektocht naar een middelbare school heeft prinses Amalia vorige week op zeker 2 scholen in Den Haag een aantal lessen gevolgd. Dat vertellen de leerlingen van de scholen in kwestie aan Omroep West. Het gaat om het Christelijk Gymnasium Sorghvliet en het Gymnasium Haganum.

Hiermee lijkt het Maerlant College af te vallen als toekomstige middelbare school voor de prinses. De school is niet benaderd, laat zij vrijdag weten. Vorig jaar heeft de prinses van alle 3 de scholen de open dag bezocht.

Leerlingen op het Sorghvliet vertellen vrijdag tijdens de middagpauze over hun ontmoeting met de prinses: 'Vorige week kwam ze mijn Fransles binnen, Willem-Alexander en Maxima waren er ook', zegt een studente uit 4 gymnasium. Een ander meisje vertelt dat Amalia een beetje verlegen was.

School zwijgt, leerlingen en docenten zijn trots

De schoolleiding van het Sorghvliet is minder happig om te reageren. Ook leraren willen vrijdag niks kwijt over de prinses en of zij lessen heeft gevolgd.

Ook het Gymnasium Haganum doet geen uitspraken over de prinses. Maar leerlingen vertellen honderduit over het meeloopdagje van de prinses. 1 jongen vertelt dat de muzieklerares heel trots was nadat Amalia een les had gevolgd. En ook dat de docent Latijn aan het opscheppen was nadat de prinses bij hem in de klas had gezeten.

Keuze pas in mei

Voor welke school de prinses uiteindelijk zal kiezen zal volgens de Rijksvoorlichtingsdienst niet eerder bekend zijn dan mei.

Deel dit artikel: