Vrachtrijders worstelen met Duitse taaleis

DEN HAAG - Nederlandse bedrijven die in Duitsland werkzaam zijn, worden opgezadeld met een enorme administratieve rompslomp. De Duitsers eisen dat iedereen die daar werkt, aantoont dat hij het minimumloon betaald krijgt. Dit dwingt werkgevers om hun volledige loonadministratie in het Duits te vertalen, aldus De Telegraaf.

Doen ze dit niet, dan kan ze dit tienduizenden euro’s kosten. ‘Agrariërs die hun producten naar Duitsland vervoeren, chauffeurs die met hun vrachtwagen over de Autobahn rijden, aannemers die in Duitsland werken, allemaal moeten ze kunnen aantonen dat ze het minimumloon betalen of betaald krijgen’, zegt Peter Ruyter van verladersorganisatie EVO in de krant.

‘Onze leden zien door deze administratieve rompslomp door de bomen het bos niet meer. Het is ook een onwenselijke trend. Nu vraagt Duitsland dit, maar wat als Frankrijk en Italië volgen’, stelt Ruyter. EVO wil daarom dat het Nederlandse kabinet de Europese Commissie uit laat zoeken of de maatregelen tegen de Europese vrije markt indruisen.

Meer over dit onderwerp:
Westbusiness
Deel dit artikel: