Instellingen

Impala Auto's uit Zoetermeer failliet, curator hoopt op doorstart van bijna 60 jaar oude bedrijf

ZOETERMEER - Impala Auto's uit Zoetermeer is failliet. Dat bevestigt de curator tegenover Omroep West. Het bedrijf handelt bijna 60 jaar in occasions, zo staat te lezen op de eigen website van de autodealer.
'De tweedehands markt voor auto's is door de komst van internet flink veranderd', zegt curator Mykel Beekman tegen Omroep West. De advocaat van Hoens & Souren Keereweer Advocaten uit Zoetermeer is aangesteld als curator. Hij doet nog onderzoek naar de specifieke oorzaak van het faillisement.
Bij het bedrijf werken 7 mensen. Het is niet duidelijk hoe hun toekomst eruit gaat zien. 'We onderzoeken of er een doorstart mogelijk is', zegt Beekman. 'Dus geïnteresseerden kunnen zich bij mij melden'.

Showroom voorlopig dicht

Het bedrijf heeft een showroom aan de Edisonstraat in Zoetermeer. Die is voorlopig gesloten, zegt de curator. De werkplaats aan de Schinkelweg is open. 'Nog wel', zegt Beekman. 'Later deze week wordt duidelijk of dat zo blijft'.
Het lijkt erop dat er weinig klanten van het Zoetermeerse autobedrijf gedupeerd zijn door het faillissement.
Gerepareerde auto's krijgen mensen terug
'Er staan geen auto's meer die al betaald zijn en nog geleverd zouden worden', zegt de curator. Volgens hem staan er nog wel auto's in de werkplaats die gerepareerd zijn. 'Als mensen gewoon netjes hun rekening betalen, krijgen ze die terug', aldus Beekman.