'Agressieve wielrenner' aangehouden die zwangere Leidse vrouw mishandelde en Vliet induwde

LEIDEN - Een 31-jarige Leidenaar is aangehouden, omdat hij een zwangere vrouw met grof geweld in het water zou hebben gegooid. Het slachtoffer werd op vrijdag 7 november in Leiden aangevallen door een agressieve wielrenner.

De zwangere vrouw moest die avond remmen voor een fietser, waardoor de racefietser achterop haar auto botste. Toen ze uitstapte werd ze meteen hard in haar gezicht geslagen, door de bosjes heen gesleurd en in het water van de Vliet gegooid.

De agressieve wielrenner haalde de vrouw pas uit het water toen ze schreeuwde dat ze zwanger was. Het slachtoffer raakte gewond aan haar gezicht en liep meerdere blauwe plekken op. Met haar baby bleek uiteindelijk alles goed te zijn. De wielrenner sloeg na de mishandeling op de vlucht.

Opsporingsprogramma's

De politie nam de zaak hoog op en deed getuigenoproepen in Team West en Opsporing Verzocht om de man te vinden. Maandag kon de recherche een 31-jarige verdachte uit Leiden aanhouden. De man heeft inmiddels bekend en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deel dit artikel: