Geert Wilders heeft toch geen gelijk, zegt Haags instituut Clingendael

Geert Wilders
Geert Wilders
DEN HAAG - Het gerenommeerde Haagse onderzoeksinstituut Clingendael is niet blij met een pro-Wilders artikel van hun onderzoeker Peter van Ham en heeft afstand genomen van het gewraakte stuk.
De onderzoeker van het gerenommeerde Haagse instituut schreef afgelopen maandag op de opiniepagina van NRC Handelsblad dat Nederlandse politici de dreiging van islamitisch terrorisme 'onderschatten en onderkennen'. 'We hebben ons daarmee een denkverbod laten opleggen door links-liberaal Nederland. Wilders heeft gelijk maar krijgt het niet', stelt de onderzoeker van de denktank.
Clingendael heeft via een verklaring op de website afstand genomen van Van Hams betoog omdat 'het artikel niet is gebaseerd op het onderzoekswerk van Clingedael en het niet aansluit op zijn huidige onderzoeksveld'. 'Ook met de kwaliteit van het betoog zijn we niet zo gelukkig', zegt Clingendael-directeur Ko Colijn tegen Omroep West. 'Ik vind dat feiten en meningen door elkaar worden gehaald. Het stuk begint met een als feit verkondigde mening dat Nederland islamiseert en ons een multiculturele samenleving wordt opgedrongen. Dat is een mening en niet op feiten gestoeld.'

Onderzoeker Van Ham onbereikbaar voor commentaar

Van Ham was via het instituut Clingendael niet bereikbaar.