Watersporters ongerust over lage spoorbrug Kerstanjewetering op de grens van Delft en Rijswijk

DELFT - De nieuwe spoorbrug over de Kerstanjewetering, op de grens van Delft en Rijswijk moet hoger worden dan nu is gepland. Anders worden onder meer Midden-Delfland en Westland moeilijker te bereiken voor boten. Dat zegt Guido van der Wedden van de Algemene Waterschapspartij Delfland namens 3 gemeenten, 11 watersportverenigingen en verschillende ondernemers.

ProRail verdubbelt het spoor tussen Rijswijk en Delft. Daarom moet er een nieuwe spoorbrug over de Kerstanjewetering gebouwd worden. De spoorwegbeheerder wil een nieuwe brug van 1,65 meter bouwen, maar voor boten moet de doorvaarhoogte 1,80 meter zijn.

Guido van der Wedden zegt: 'Het belangrijkste argument voor een hogere brug is dat gemeentes en provincie in het achterliggende gebied al jaren investeringen doen om bruggen over de vaarwegen te verhogen tot 1,80 m. Deze inspanningen zouden in 1 keer teniet gedaan worden als ProRail nu een lage brug legt over deze vaarroute, die naast Westland en Midden-Delfland, ook Vlaardingen, Maassluis en Rijswijk bereikbaar maakt.'

70 organisaties pleiten voor een hogere brug

In totaal ondersteunen ruim 70 organisaties het plan voor een hogere brug over de Kerstanjewetering. Daaronder vallen bijvoorbeeld ook de Stichting Waterrecreatie Nederland, Koninklijke Horeca Nederland en VNO-NCW Delft.

De vraag is nu wat er met de bezwaren gaat gebeuren. Dit wordt in de loop van 2015 bekend

Deel dit artikel: