Parkeervergunning voor 2de auto wordt de helft goedkoper in Den Haag

© Omroep West
DEN HAAG - Een 'mooi moment' vindt VVD-raadslid Monique van der Bijl het. Met ingang van februari van dit jaar is een begin gemaakt met het drastisch verlagen van de prijs van een 2de parkeervergunning. Het tarief voor de 2de en volgende bewonersparkeervergunning gaat van 420 euro naar 210 euro per jaar.
De VVD is al lang voorstander van het verlagen van de tarieven. Bij de collegeonderhandelingen werd het door die partij ingebracht en werd het onderdeel van het coalitieakkoord van D66, PvdA, Haagse Stadspartij en VVD.
'De parkeergelden moeten ten gunste zijn van het parkeren en kostendekkend zijn. De prijs voor een 2de vergunning was belachelijk hoog', aldus Van der Bijl. 'Vooral voor gezinnen waarvan een vader en moeder werken en de kinderen naar een crèche of school gaan en die dus vaak 2 auto’s nodig hebben, scheelt dit veel.'

Ingangsdatum verschilt per wijk

De ingangsdatum van parkeervergunningen verschilt per wijk. De 1ste wijken die nu al in februari kunnen profiteren van een verlaging, zijn bijvoorbeeld Laak, Rustenburg-Oostbroek en het Valkenboskwartier, de laatste zijn de Rivieren- en Stationsbuurt, Transvaal en de Schilderswijk.
Met het verlagen van de parkeertarieven is de strijd van de VVD voor het verbeteren van de positie van de automobilist nog niet voorbij, zegt Van der Bijl. De partij blijft zich inzetten voor het vergroten van het aantal parkeerplekken.