Moskee, school en kinderdagverblijf Gouda zijn het eens over verdeling oude PWA-kazerne

GOUDA - De partijen die samen de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne in Gouda gaan gebruiken zijn het eens geworden over de verdeling van de ruimte op het complex en over de financiering. De komst van de moskee, waar omwonenden tegen protesteerden, is daarmee definitief.
De gemeente Gouda wilde vorig jaar niet kiezen tussen de plannen voor een 'megamoskee', een school voor speciaal onderwijs en een medisch kinderdagverblijf. Alledrie waren zij al jaren op zoek waren naar nieuwe huisvesting en aasden zij op het verlaten kazerneterrein.

LEES OOK: Megamoskee Gouda weigert vrouwen in de buurt

De gemeente bracht de 3 partijen bij elkaar. De afgelopen maanden hebben zij besteed aan het afstemmen van hun plannen. Donderdagmiddag maakte de gemeente bekend dat zij het eens zijn geworden. Het college van b&w legt de plannen nu voor aan de gemeenteraad. Het is de bedoeling dat de raad krediet ter beschikking stelt aan De Ark en Gemiva om hun plannen te verwezenlijken.

Gemeente blijft in gesprek

Het gemeentebestuur vraagt de raad ook om alle wensen en bedenkingen te noemen. Over de bezwaren van omwonenden zegt het college dat er een 'beantwoording is opgesteld voor bewonersvragen'. 'Bij de verdere planontwikkeling blijven we in gesprek met hen', aldus het stadsbestuur in een persbericht.