Wat weten we van het Identitair Verzet? Een profiel

© Facebook.com/identitairverzetLeiden
REGIO - LEIDEN- De betrekkelijk onbekende actiegroep Identitair Verzet weert zich naar eigen zeggen tegen de 'toenemende immigratie en islamisering.’ 5 activisten hebben zaterdagochtend met fakkels en spandoeken met teksten als ‘Stop de Islam’ en 'In Leiden begint de victorie’ de aanbouw van moskee Al Hijdra bezet.
De extreemrechtse groep onder leiding van Paul Peters is in oktober 2012 begonnen. Paul Peters is ook de leider van de beweging Pro Patria. Hij is een bekend gezicht in de extreemrechtse scene.
Peters wordt landelijk bekend in 2001, als hij voor de club Stormfront joodse graven vernielt en bekladt met hakenkruizen. Vanaf dat moment gebruikt Peters allerlei pseudoniemen, omdat hij niet geassocieerd wil worden met dat incident. Zo noemt hij zich onder andere Patrick Schouten en Peter de Graaf.

Splintergroepering

Behalve de naam van oprichter is weinig van de achterban bekend. De splintergroepering telt zo’n 10 tot 20 mensen, dit zijn onder meer lokale activisten uit Leiden, Den Haag en Rotterdam. 
De actiegroep Identitair Verzet schrijft het volgende op de eigen website: ‘De multiculturele samenleving is een mislukt experiment, met ons volk als proefkonijn voor de macabere uitkomst. Nederland is in oorlog met het salafisme en zijn aanhangers.'

Meer acties in Leiden

De activisten die zaterdag voor korte tijd op de aanbouw van moskee Al Hijra stonden, zijn door de politie aangehouden. ‘Dit zal de eerste actie zijn in een serie van verzetsdaden tegen de islamisering van Nederland. In Leiden begint de victorie', schrijft het Identitair Verzet. Een woordvoerder van de extreemrechtse groep laat aan Omroep West weten dat komende weken meer acties in Leiden zullen volgen.