Moskeeën doen massaal aangifte tegen Identitair Verzet

LEIDEN - Diverse organisaties hebben zaterdag aangifte gedaan tegen het Identitair Verzet, de rechtse organisatie die zaterdagochtend een moskee in aanbouw bezette. 5 mannen brachten spandoeken aan met teksten als 'In Leiden begint de victorie' en 'Stop de Islam'.

Op dit moment lopen er 3 verschillende aangiften tegen het Identitair Verzet. De organisatie achter de moskee in aanbouw in Leiden deed zelf aangifte. De moskee in Leiden wordt gesteund door het Samenwerkingsverband Moskeeën Haaglanden, een overkoepelende organisatie van moskeeën in onze regio, en de landelijke organisatie Contactorgaan Moslims en Overheid: zij deden beide ook aangifte bij de politie.

Volgens imam Yassin Elforkani van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) hebben we te maken met een nieuwe situatie. 'We hebben nu niet te maken met een paar ontevreden burgers, maar met een organisatie die oproept tot actie'. Elforkani vindt dat de poltie 'keihard' aan de slag moet: 'Ze moeten deze groep in kaart brengen en een strategie bedenken hoe je deze groep aanpakt'.

LEES OOK: Wat weten we van het Identitair Verzet? Een profiel

Deel dit artikel: