'Willem Holleeder wilde Harry Mens uit Lisse ontvoeren'

LISSE - Willem 'De Neus' Holleeder had plannen om makelaar en presentator Harry Mens uit Lisse te ontvoeren of te liquideren. Dat meldt Crimesite.nl maandag op basis van het strafdossier tegen de beruchte crimineel.
In december vorig jaar werd bekend dat Mens op een dodenlijst van de onderwereld zou staan. Hij was door de politie gewaarschuwd na een anonieme tip over bedreiging en afpersing in zijn richting. De Lissenaar vertelde toen niet te worden bedreigd en geen conflict of vijanden te hebben.
Crimesite.nl citeert de recherche uit het strafdossier: 'Op 11 december 2014 is bij MMA een gedetailleerde melding binnengekomen waarin onder andere werd aangegeven dat Willem Holleeder met enkele anderen aanspraak maakt op een groot geldbedrag van Harry Mens.'

Ontvoering en liquidatie om geld

De plannen tegen Harry Mens zouden op korte termijn uitgevoerd moeten worden. 'Het plan is om Harry Mens te ontvoeren dan wel te liquideren. Beide in de hoop het geld te krijgen.' Hoe serieus het dreigement aan het adres van de presentator uit Lisse was, is volgens Crimesite.nl niet duidelijk.
Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de kwestie. Mens' advocaat zegt niet bekend te zijn met de anonieme tip. 'Het is een broodje aap-verhaal. Ik ken de hele man niet en ik heb ook niks tegen die man. Als ik hem tegenkom dan zwaai ik naar hem', reageert Harry Mens.