'Laat Ze Niet Lopen' voert actie tegen Pro Patria op 28 februari

DEN HAAG - De organisatie 'Laat ze niet lopen' wil op 28 februari een door Pro Patria aangekondigde demonstratie (plek nog onbekend) dwarsbomen. Op de website laatzenietlopen.nl roept ze mensen op om de ruimte voor de Pro Patria-aanhangers zo klein mogelijk te maken.

'Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pro Patria zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden', luidt de oproep van de organisatie.

Laat Ze Niet Lopen is een organisatie die zich naar eigen zeggen richt op protestacties tegen extreemrechtse demonstraties, in het bijzonder die van de Nederlandse VolksUnie (NVU).

Confrontaties

Pro Patria is een extreemrechtse, nationalistische organisatie die vorig jaar augustus ook al een protestmars door de Schilderswijk hield. Die liep uit de hand na een confrontaties met tegendemonstranten.

Kort daarop vaardigde burgemeester Jozias van Aartsen een tijdelijk demonstratieverbod in de wijk uit. Pro Patria kondigde onlangs aan dat ze op 28 februari opnieuw een protestmars willen houden.

Deel dit artikel: