Delft riskeert artikel 12-gemeente na weer een financiële tegenvaller

DELFT - De financiële problemen voor de gemeente Delft blijven zich opstapelen. Vanwege een miljoenentekort werd de armlastige gemeente vorig jaar al onder toezicht gesteld van de provincie Zuid-Holland. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat de grondexploitatie van grote bouwprojecten opnieuw minder opbrengt dan de gemeente had verwacht.

De gemeenteraad werd dinsdagavond tijdens een commissievergadering door wethouder Lennart Harpe op de hoogte gebracht van de nieuwe financiële tegenvaller. Hoe hoog die financiële tegenvaller bedraagt, wordt eind maart duidelijk. Het college van burgemeester en wethouders hoopt dan ook meteen met een oplossing te komen.

Delft staat vanwege het financiële debacle met de Spoorzone, een tekort van 50 tot 80 miljoen euro, onder toezicht van de provincie Zuid-Holland. Maar met een nieuwe financiële tegenvaller is het niet ondenkbaar dat Delft een artikel12-gemeente wordt. Delft zou dan extra geld krijgen, maar onder toezicht komen van het Rijk en voor grotere uitgaven toestemming nodig hebben van het Rijk.

Deel dit artikel: