Geen Project X-feestje in De Lier, zegt gemeente Westland

DE LIER - Een voor 21 februari aangekondigd Project X-feestje in De Lier gaat niet door. Dat meldt de gemeente Westland. Op internet gaat een uitnodiging rond voor dit feestje, maar de initiatiefneemster is volgens de gemeente erg geschrokken van hoe vaak haar bericht is gedeeld en geliket.

Een Project X-feestje is een uitnodiging op internet, die onbedoeld door veel andere mensen wordt gedeeld die helemaal niet uitgenodigd waren. In Haren in Groningen liep in 2012 zo'n feestje compleet uit de hand.

Een meisje had toen via Facebook een groep vrienden uitgenodigd voor haar verjaardag, maar onbekenden hebben die uitnodiging toen veel verder verspreid en iedereen opgeroepen naar het Groningse miljonairsdorpje te komen.

Rellen

Daardoor ontstonden rellen, raakten feestgangers en agenten gewond, waren er plunderingen en moest zelfs de mobiele eenheid er aan te pas komen. Sindsdien ziet de overheid streng toe op dit soort feestjes.

Eerder donderdag hadden zich al ruim 600 mensen aangemeld om naar het feestje in De Lier te komen. Ook verscheen er een filmpje op YouTube, waarin mensen wordt gezegd dat het feestje 'echt wel' doorgaat en iedereen wordt opgeroepen het bericht te delen op Instagram. Daarnaast roept het filmpje mensen op drank mee te nemen naar het feest.

Volgens de gemeente heeft de initiatiefneemster van het betrokken feestje de uitnodiging ingetrokken en gaat haar feest niet door.

Dwangsom 25.000 euro

De betrokken pagina is donderdagavond overigens nog gewoon op Facebook te vinden. Volgens de gemeente worden Project X-feesten net zo behandeld als bijvoorbeeld illegale schuurfeesten, ook een bekend fenomeen in het Westland. Organisatoren riskeren volgens de gemeente Westland een dwangsom van 25.000 euro.

Deel dit artikel: