Bouw nieuwe moskee Gouda is nog geen gelopen race

GOUDA - De bouw van de nieuwe El Wahda-moskee in Gouda-Noord kan toch nog door de gemeenteraad worden geblokkeerd. 'Als de raad 'nee' zegt tegen het benodigde krediet gaat het hele plan niet door', zegt wethouder Rogier Tetteroo van Gouda.

Zo'n 200 inwoners van Gouda kwamen donderdagavond af op de informatiebijeenkomst over de plannen voor hergebruik van de oude Prins Willem Alexanderkazerne aan de Groen van Prinsterersingel. De gemeente wil dat de El Wahda moskee het terrein gaat delen met de school voor speciaal onderwijs De Ark en het medisch kinderdagcentrum Gemiva. Na ruim tien jaar steggelen over nieuwbouw hebben de partijen zich daarmee verenigd. De buurt is nog niet zover.

De gemeente koopt het deel dat is bedoeld voor De Ark en Gemiva. Daarvoor is een krediet nodig, waarvoor de gemeenteraad toestemming moet geven. De raad gaat niet over het geld voor de moskee. Maar als het stadsbestuur geen geld krijgt, is het hele plan van de baan, zegt wethouder Tetteroo. Op de vraag of hij dan ook opstapt zegt hij kort: 'Nee, waarom?'

Deel dit artikel: