Rijswijker gearresteerd voor illegaal gokken op voetbalwedstrijden

© politie
RIJSWIJK - De FIOD heeft 5 verdachten aangehouden in een internationaal onderzoek naar illegaal gokken op voetbalwedstrijden. 1 van de hoofdverdachten is een 34-jarige man uit Rijswijk, maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend.
Naast de Rijswijker zijn een 40-jarige man uit Hilversum en een 40-jarige Nederlander die op Cyprus woont, maar in Den Haag verbleef, hoofdverdachten.
De 3 worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie die in Nederland op grote schaal en beroepsmatig weddenschappen aanbiedt.

Andere 2 aanhoudingen

Daarmaast is nog een 49-jarige man uit Zevenhuizen aangehouden op verdenking van valsheid in geschrift. Een 58-jarige man uit Den Haag is gearresteerd, omdat hij betrokken zou zijn bij illegale lotto en het witwassen van de inkomsten daaruit. Onlangs droeg Nederland de van matchfixing verdachte Paul Rooij over aan de Duitse justitie. Rooij wacht in Duitsland berechting wegens betrokkenheid bij grootscheepse omkoping bij voetbalwedstrijden. Hij wordt gezien als een spil in de internationale matchfixing.
In Duitsland wordt de Nederlander verdacht van omkoping en oplichting in verband met voetbalwedstrijden. Dat zou in 2008 en 2009 zijn gebeurd. Rooij zelf ontkent. Hij was wel actief in de gokwereld maar heeft zich naar eigen zeggen niet schuldig gemaakt aan omkooppraktijken.