Reuzenrad moet grote publiekstrekker van de Scheveningse Pier worden

DEN HAAG - De nieuwe eigenaar van de Pier op Scheveningen wil een reuzenrad van ongeveer 42 meter hoog op het Schateiland bouwen. Aan boord van de gondels kan gegeten worden. Het moet de publiekstrekker van de Pier worden.

Dat blijkt uit gesprekken die wethouder Boudewijn Revis (VVD) heeft gehad met de nieuwe eigenaren, de Kondor Wessels Groep en Danzep BV. Zij kochten in oktober de Pier. Daarvoor was het bouwwerk jarenlang in handen van het Van der Valk-concern. In 2013 ging de Pier failliet en eind 2013 werd het bouwwerk gesloten omdat door achterstallig onderhoud de veiligheid niet langer gegarandeerd kon worden.

De nieuwe eigenaren en de gemeente Den Haag willen afspraken maken om de Pier weer nieuw leven in te blazen. Het reuzenrad met daarin een horecagelegenheid springt het meest in het oog, maar ook komt er op de Pier ruimte voor winkels, evenementen, kunst en cultuur. Dit voorjaar moet de Pier weer opengaan.

Ontheffing

De eigenaren hebben voor het reuzenrad een ontheffing aangevraagd omdat het ongeveer 15 meter hoger is dan het bestemmingsplan toestaat. Wethouder Revis vindt het goed dat er plannen liggen om de Pier weer uitstraling te geven.

‘De Pier ligt er nu verwaarloosd en verloren bij. Als de Pier herleeft, past dat goed in onze ambitie om Scheveningen aantrekkelijker te maken voor bezoekers en bewoners. Daarom werk ik mee om het mogelijk te maken dat er een reuzenrad op het voormalige Schateiland komt. Ik stel daarbij de voorwaarde dat het bouwwerk veilig wordt gemaakt en dat het stalen eiland wordt afgebroken.’

»Lees meer over de Pier in ons dossier

Deel dit artikel: